Dél-Afrika

Napfény, 25 - 30 °C-os hőmérséklet, óceánillatú szellő, fehér homokkal borított és sziklás partszakasz, az óceán sima vize, szikrázó kék ég, bámulatos növény- és állatvilág, ínycsiklandozó konyha, barátságos és vendégszerető nép várja a Dél-Afrikába utazókat. Az afrikai kontinens déli csücskén található ország nem tipikus afrikai ország. Az angol és holland telepeseknek köszönhetően jelen van az európai kultúra, amely az évszázadok során izgalmasan keveredett a fekete törzsi kultúrával. Dél-Afrika a világ egyik legkülönlegesebb és legsokrétűbb turistaparadicsoma, legyen az a táj lélegzetelállító szépsége, a vadon élő állatok hihetetlen változatossága, népeinek sokszínűsége vagy éppen városainak nagyvilági légköre.

Fokváros
Fokváros és környéke az Atlanti-óceán és az Indiai-óceán találkozásánál fekvű vadregényes, dús növényzetű, pálmafás terület. Lélegzetelállító természeti szépségekkel büszkélkedő vidéke igen népszerű üdülűparadicsom, melyet a világörökség részét képezű Tábla hegy és a Jóreménység Foka koronáz meg. A terület jellegzetessége a fekete törzsi xhosa és maszáj tradíciók keveredése a fehér telepesek kultúrájával. A város magja viszonylag kicsi, az emberek a környező kertvárosokban élnek. A város szimbóluma, a Tábla hegy szinte mindenhonnan látható. Sok a sétálóutca, pálmafás park, hatalmas bevásárlóközpont.

 

 

Johannesburg
Johannesburg 60 km-re fekszik Pretoriától és az arany felfedezésekor alapították. Az arany városa a régi poros bányász sátrakból fejlődött ki napjainkra pénzügyi és gazdasági központjává vált Dél-Afrikának. A jakaranda városának is nevezik, mert az utcákat virágzó jakaranda fák szegélyezik a tavaszi hónapokban. A földnek ezen a csücskén a modern századunk fejlett világ első technikai civilizációja párhuzamosan él együtt a hagyományok a varázslások jóslások világával. Johannesburg északi részén Sandton kerület a kereskedelmi élet központja és híres bevásárló paradicsom. Soweto a legnagyobb fekete lakosú kerülete és történelmi hiteles lelke Johannesburgnak.